Çeşidi hızla artan hastalıklar ve bazı gıdalar!

    Son yıllarda gazetelerde ve televizyonlarda çıkan bazı uzmanlar vitamin ve minerallerden uzak durmamızı doğal !? beslenmemizi söylerken, bazıları aman güneşlenmeyin Uvb ışınlarından uzak durun, bilmem kaç faktör korumalı güneş yağı sürmeden çıkmayın diyor. Doğru olan Uvb ışınlarında yaklaşık 20 dakika günlük güneşlenmektir. Biliyorsunuz yumurta, kuyruk yağı, tereyağı için yıllarca damar tıkar, kolesterolü fırlatır dendi, sonra bir baktık Amerika Birleşik Devletlerinde sağlıklı yağlar listesinde.  Yıllarca reklamlarda margarin kalp dostu dendi! Sonra margarin tüketimi azaldı. Ben ise o reklamları seyrederken, tereyağı, yumurtanın zararlarını düşünüp dedelerimin, ninelerimin  kelle-paça, tereyağı, yumurta, turşu ile beslendiğini ve nasıl olup ta 80 yaşlarını turp gibi geçirdiğini, Demans, Alzheimer ve türlü türlü romatizmal hastalığa yakalanmadan yaşadığını anlayamamıştım. Kötü/yetersiz/boş kalorili beslenmeye birde hareketsiz (Sedanter) yaşam tarzı eklenince hayatını kapalı mekânlarda geçiren millet, birde “güneeeeş” korkusundan güneş banyosundan (kremsiz, doğru saatlerde ) uzak kalınca D vitamini eksikliği ve kanser hortladı!

sedanter

foto : imploid.com sitesinden alınmıştır.

(Türkiye’de %90’a varan oranda kişi D vitamini eksikliği ile yaşıyor.) Dünyada D vitamini seviyesi konusunda bir konsensüs tam olarak sağlanmış değil. Kolesterolde referans aralığında seviye düşürülürken D hormonunda da seviye ve günlük ihtiyaç (RDA)  yükseltiliyor. Artık kandaki seviye en az 80-100 ng/ml ‘ler olması gerekir diye konuşulmaya başlandı.  Günlük tavsiye edilen doz 800 I.U D ve  1200 I.U kalsiyum iken Amerika’da bir çok uzman bunun bir paradoks olduğu görüşünde. Günlük tavsiye edilen doz D için 3000 I.U. lere çıktı. Fazla kalsiyum almanın zararlarından bahsedilirken K2 vitamini ön plana çıkmaya başladı. Gerçek “Doğal gıdaları” nerede/hangi fiyatla bulabiliriz ki?  İyi beslendiğini söylemek kanıt değildir. Kanıt kan tahlilleridir. Sorun halinde bayağı bir tetkik ve iyi bir uzman doktor gerekir. (Bakınız Bağırsak emilimi (2. Beyniniz),( Karaciğer randımanı…. ))) . Tabii ki herkez ilaçsız doğal sebze,  meyve, özgür dolaşan hayvan eti yemek, sütü içmek, yumurtasını, peynirini yemek ister. Bunları bulabilmek kolay değildir.  Fazla bütçe ayırmanız, doğru-dürüst üreticiyi bulmanız gerekir. Kimse bebeğine, çocuğuna, kendine, anne-babasına hormonlu, gdo’lu gıdalar yedirmek istemez. Şehir hayatında işine yetişSURK-500x500irken elinde 2 poğaça 1 meyve suyu ile kahvaltı yaptığını söyleyenlerin sayısı az değildir. Yumurta, balık, et, tavuk, bol sebze yiyorum diye övünenler kan tahlili yaptırıp vitaminlerine, minerallerine baktırıp Selenyum, Vitamin D, B12, Demir, Ferritin, B6, Folik Asit sonuçlarının üst sınıra mı yoksa alt sınıra mı yakın olduğunu kendi gözleri ile görüyor mu?  Tabiiki yaptırdıysa. Yedikleri yumurtanın acaba ne kadar organik olduğunu nasıl anlayacaklar. Yumurtanın, somon balığının istenen renkte üretilebilmesi için  patentli bir renk kartelasından seçim yapılabileceğini biliyorlar mı?   Karteladan seçilen renkten sonra yeme belirli maddeler karıştırılarak istenen sarılıkta, yumurta ya da yetiştirme pembe somon elde edilebilmektedir.

kartela

Kartela foto Yrd.Doç.Dr.Yavuz Dizdar’ın sitesinden alınmıştır.

Çalıştığı iş yerinde aylarca güneş görmeyenler, yazın tam tatil yapacakken evinin onarımı, boyası badanası derken topu topu göreceği 10 günlük izin gününde, faydalanabileceği sınırlı yaz güneşini kaçırabilir (Doğru güneşlenme kriterlerinden bir  kaçı : Türkiye için 37. paralele yakın yerlerde doğru saatte güneşin 50 derece açının üstünde gelmesi ile, güneş yağı sürmeden, 15-20 dakika civarında,  en azından kollar, bacaklar, yüz güneş görecek şekilde epidermis deri tabakasının UBV ışınlarını alması.(Özellikle 65, 70+ yaştakiler öğlen saatlerinizde yeterli güneşlendiğiniz halde D seviyenizde yükselme olmazsa Epidermis, Dermis tabakalarında sorun olabilir. Doktorunuza danışın).

Seçim sizin;

a. doğal beslendiğinizi zannedip, kanıtlara bakmadan aynen devam edebilirsiniz

b. doğal beslenmediğinizi bildiğiniz halde kanıtlara bakmadan aynen devam edebilirsiniz.

c. doğal beslenip beslenip beslenmediğinizden emin olsanızda, olmasanızda kanıtlara bakıp görür, takviye alırsınız.

d. doğal beslenip beslenip beslenmediğinizden emin olsanızda, olmasanızda kanıtlara bakıp görür, ben eksikliklerimle yaşamaya devam ederim diyebilirsiniz.

Sonuç : Ben, son zamanlarda C şıkkını seçtim. Daha önceleri A, B, D şıklarını denemiştim. Hep zarar gördüm. Şimdi doğal beslenmeye çalışırken, en az 6 ayda bir kan tahlillerimi yaptırıp eksik olanları takviye ediyorum, bir çok hastalıktan, ağrı kesicilerden kurtuldum. Nisan sonu-Mayıs-Haziran-Temmuz-Ağustos ayında sentezleme yapabileceğim Uvb ışınlarını (güneşi) özlemle bekliyorum. Hasta olanlara acil şifalar diliyorum.

Özgür tavukların ve bir fabrikada esir tavukların hikayesini 5 dk. lık bu videoda seyredebilirsiniz.

 

Biz neden tavuk yiyemiyoruz?

 

 

Bu yazı Genel, Sağlık, Tüm yazılar içinde yayınlandı ve , , , , , , , , , , , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

1 Response to Çeşidi hızla artan hastalıklar ve bazı gıdalar!

  1. Geri bildirim: Dişlerin ve kemiklerin Vitamin K2 ile ilişkisi. K2 eksikliğinde ne olur? - Getat Dernek

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s