Parmaklarım F klavyede gözlerim Hava Kirliliğinde. Lab./Dr.’dan istenebilecek bazı tahliller.

30 senedir onparmak F klavye kullanırım bu gün iki parmağım dahi klavyeye gitmedi. Hava kirliliği yazmak istemiyorum ama yine kirlilik had safhada. Bugün bu hava kirliliğini yazsam mı başka işlere mi baksam derken,  hadi dedim bir iki paragraf yazayım.  Avrupanın bazı büyükşehirlerinde hava kalitesini görünce (yeşil-mükemmel), komşumuz Yunanistanda da hava kalitesi iyi olunca bizdede belki bir kaç ağaç daha dikilir, bir kaç dizel araç daha benzinliye / elektrikliye çevrilir, havayı kirleten sanayi tesisleri, doğalgaz kullanmayan evler artık doğalgazla ısınır umuduyla, bir kaç görsel paylaşayım.

Sonuç : İstanbul’un bazı (malum) yerleri, Çerkezköy gibi sık sık hava kirliliği listesine giren yerler yine ön planda. Fazla uzatmadan bu tür yerlerde havayı soluyanlar bazı belirtilerle karşılaşabilir. Yaşlılar, astım-kalp hastaları , bebekler, hassas kişiler, bağışıklık sistemi bozulmuş olanlar dikkatli olmalılar… Kan glikoz değerlerinde değişim, kalp çarpıntısı, boğaz ağrısı/yanma gibi rahatsızlıklar yaşanabilir.

bazı kan tahlilleri fonksiyonel tıp optimal değerler.jpg

 

istanbul 2017-10-16 09-27

türkiye hava kalitesi 2017-10-16 09-26

hava kalitesi: aqicn.org

Bu yazı Genel, Hava kirliliği, Sağlık, Tüm yazılar içinde yayınlandı ve , , , , , , , , , , , , , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

1 Responses to Parmaklarım F klavyede gözlerim Hava Kirliliğinde. Lab./Dr.’dan istenebilecek bazı tahliller.

  1. Sevgi Çermik dedi ki:

    Günaydınlar Saygı deger sizlere ve tekrar tekrar elleri pamuk cok degerli eşiniz doktorum Derya hanıma iyi bir hafta dilerim. Ne guzel yazmışınız.. Keske devletimiz müftülük yasaları ile uğraşana kadar herkese belli ağaçlar dikip büyütüp tesis ettirme gibi bir yasa çıkarsa büyüyen her tescilli ağacıda vergi borçlarından düşse belki ülkemiz birazda nefes alabilir olur ☹
    Saygılarımla tekrar
    Sevgi Çermik
    Bölge Bankacılık işlemleri Yönetmeni
    Şube Operasyonları Yönetimi
    Bilişim Teknolojileri ve Operasyon Yönetimi

    Liked by 1 kişi

Yorum bırakın