Güle güle yaz ve D hormonu fabrikası güneş (UVB) ışınları.

Güneşten D vitamini sentezleyebileceğimiz , UVB ışınlarının yeryüzüne gelebildiği yaz günleri bitti. Bu aylardan sonraki güneşi kıyafetlerimizle psikolojimize iyi gelmesi için görebiliriz. Yazın daha önceki D vitamini yazılarımda (sayfanın en altındaki linklerde) bahsettiğim gibi güneşin UVB ışınlarından yeterli derecede (güneş koruma kremsiz) yararlanıp güneş gören yerlerinizi özellikle bacaklar (dizlerin altı), kollar, 48 saat kese , köpük yapmadan çok sıcak su ile yıkanmadan temiz havalı bir yerde güneşlenerek  (hava kirliliği bariyer etkisi yapar) işlemi tamamladıysanız D hormonu açısından kışa hazır hale gelmiş olabilirsiniz. Kan tahlili yaptırdığınızda yaz öncesi ve sonrası D3 testi sonuçlarına baktığınızda D nizde artış varsa,güneş ışınları.jpg birde seviyeniz 70-80 ng seviyelerini geçmişse D niz iyi bir seviyeye gelmiş demektir.

 

 

 

D vitamini sentezlemek için dik açı güneş ışınları başladı.

Yaz geldi. Günler uzuyor ve güneşlenme zamanı (Doğal D hormonu) aralığı artıyor.

Ne zaman güneşlenelim?

Kimler D vitaminini ölçtürmeli ? Diş-Kemik ve vücutta oluşabilecek 40’tan fazla hastalıktan korunmak için… — Diş Hekimi Derya KONYAR

Güneş kremi kullananlar, güneş banyosundan sonra sıcak sabunlu su ile yıkananlar, D vitamininiz artmaz !

Biz D vitamini ve elektrik için güneşten yararlanıyoruz. Maalesef yararlanamayan bir ülkemiz var.

Vitamin D eksikliğinde görülen hastalıklar, D vitamini ne işe yarar, nasıl arttırılır?

Doğal D hormonunu (vitaminini) güneşten alma zamanı (Nisan ayı) başladı!

Bu yazı Genel, Sağlık, Tüm yazılar içinde yayınlandı ve , , , , , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorum bırakın